Reis

Als je eenmaal een stage in het buitenland hebt gevonden moet je ook de reis ernaartoe nog regelen. Naast het vinden van een geschikte stageplaats helpen wij je ook graag op weg om goedkoop te vliegen naar je stageplek in het buitenland.

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het voorbereiden van je reis naar het betreffende land waar je stage gaat lopen. Hierbij moet je denken aan de hoeveelheid bagage die je mee wilt nemen en het vinden van een goedkoop vliegticket. Let ook op de telefoon. Wie belt, sms’t of internet in het buitenland, komt vaak voor een verrassing te staan. Zonder op te letten valt er zomaar een hoge telefoonrekening op de deurmat. Veel reizigers zijn niet op de hoogte van de tarieven die gelden voor het gebruik van de mobiele telefoon in het buitenland. Bekijk hier een overzicht van telefoonkosten in het buitenland

Wij speciaal voor jou een speciale kortingscode van €15,- op je reis. De kortingscode kan je inwisselen wanneer je een vliegticket online boekt op SchipholTickets.nl.

Om deze te verzilveren ga je naar SchipholTickets.nl en vul de kortingscode “STAGETIPS” in bij stap 3 van je bestel proces.

Bagage
Een stage is meestal voor een periode van een aantal maanden. En je zult dus ook meer bagage nodig hebben dan voor een gemiddelde zonvakantie. Wij willen je daarom ook aanraden om een extra bagage stuk bij te boeken i.p.v. met overgewicht op reis te gaan. Natuurlijk kost een extra bagage stuk ook geld, maar je zal wel goedkoper uit zijn dan wanneer je overgewicht bij de incheck balie moet bij betalen.

De kosten voor het bij boeken van een extra koffer zijn weer per luchtvaartmaatschappij afhankelijk. Zij hanteren ook vaak voor iedere zone een ander tarief voor extra bagage/overgewicht. Je kan er ook voor kiezen om extra bagage door middel van luchtvracht naar je bestemming te versturen.

Kosten vliegtickets lange verblijfperiode
Helaas is het zo dat vliegtickets met verblijf voor een lange periode vaak duurder zijn dan vliegtickets met een verblijf van 1-2 weken. Om de kosten van je vliegticket te drukken wordt aangeraden om zo vroeg mogelijk je vliegticket te boeken. Ben je flexibel wat betreft vertrek en retour datum? Vergelijk dan diverse vertrek en retour data om te kijken of er nog een voordeliger vliegticket is rond de periode dat je wilt gaan vertrekken.

Wijzigen vliegticket
Niet ieder vliegticket is te wijzigen, let hier dus op bij het boeken van je vliegticket. Wil je flexibel zijn met de terugreis, vraag dan bij SchipholTickets na of het vliegticket wat je hebt gezien te wijzigen is. Vaak zitten er aan het wijzigen van je vlucht wel kosten verbonden. Boek dus ook pas een vliegticket als je zeker bent van je stageplaats. Het zou zonde zijn als je een vliegticket boekt en je uiteindelijk niet gaat stage lopen in de betreffende plaats.

Vragen?
Heb je nog vragen over de voorwaarden van een bepaald vliegticket of gebruik van de kortingscode? Of heb je hulp nodig bij het boeken van een vliegticket? Dan kun je eenvoudig telefonisch via 0900-5006060 of per email via info@schipholtickets.nl contact op nemen met SchipholTickets.nl.

Reisdocumenten >