De buitenlandse stage zoeken

Je moet met een stage in het buitenland zo nodig nóg eerder beginnen met zoeken dan een nationale stage. Er wordt vaak te weinig aangeboden om allemaal een stage te vinden. Dat betekent dat je zelf intensief zult moeten zoeken.

Open sollicitaties horen daar ook bij, wat betekent dat je ook in een andere taal moet schrijven of bellen. Je gaat het dus druk krijgen met het vinden van een goede buitenlandse stage.

Wat voor bedrijf zoek je?

Bij een buitenlandse stage moet je jezelf dezelfde vragen stellen als bij een stage in Nederland. Wat wil je dus precies? Waaraan moet de stage voldoen? Wat wil je precies doen? In welk land wil ik stage lopen?

Dit zijn maar een aantal voorbeelden. Je kunt het beste er zelf even voor gaan zitten en brainstormen over wat je nu precies wilt.

Eisen van school
Zoek uit wat de school van je verlangt met een buitenlandse stage. Vaak zijn er andere eisen dan bij een gewone stage.

Zo heb je kans dat je geen mogelijkheid hebt om je stageverslag via het Internet in te leveren, bijvoorbeeld in een arm Afrikaans land.

Bespreek dit met de stagecoördinator of met het stagebureau.

Duidelijke afspraken maken
Zorg er voor dat de afspraken duidelijk zijn tussen jou en het bedrijf! De communicatie tussen beide partijen is een stuk lastiger dan bij een stage in Nederland.

Je moet zeker weten dat beide partijen weten wat de situatie is en hoe deze gaat worden. Het kan namelijk voorkomen dat er in het buitenland andere stageperiodes gebruikt worden dan bij ons in Nederland.

Sollicitatie >