Het CV

Aan de hand van het CV kan je jezelf aanprijzen bij de werkgever. Werkgevers willen er in zien wat jij als werknemer allemaal kan, gedaan heeft en waarom juist jij uitgenodigd moet worden voor een gesprek. Probeer het niet zo uitgebreid mogelijk te maken. Het is een schets van wat jij als werknemer allemaal kan en hebt gedaan, geen levensverhaal. Als je eenmaal uitgenodigd bent voor een gesprek kan je daar je ervaring enz. uit leggen.

Visitekaartje

Je kunt hier dus uit opmaken dat je CV je visitekaartje is. Neem je CV altijd mee naar het gesprek, zodat zowel de interviewer als jij het gesprek kan volgen. Vaak zullen er vragen zijn over je CV, zorg er dus voor dat je weet wat er op je CV staat. Er zijn ook mensen die er van overtuigd zijn dat liegen op je CV helpt bij het vinden van een baan. Het is verstandig dit niet te doen natuurlijk. Er kunnen vragen worden gesteld over die onderwerpen waarover jij precies gelogen hebt. Liegen is dus gewoon not done. Het maakt een verschrikkelijke indruk op een bedrijf, als zij erachter komen dat je liegt.

Ga er niet van uit dat bedrijven conclusies trekken uit je opleiding. Als jij een informaticaopleiding volgt, vertel dan nog steeds dat je goed om kan gaan met Windows XP, Excel en Word. Dat is makkelijker vinden voor het bedrijf.

Inhoud CV
Inhoud in CV vorm