De inhoud van de sollicitatiebrief

Iedere sollicitatie is uniek. Elke functie, branche en organisatie vraagt om een andere brief. Natuurlijk zijn taalgebruik en stijl erg belangrijk.

Wanneer u bijvoorbeeld solliciteert naar een verkoopfunctie, is het van belang dat uw sollicitatiebrief ook commercieel is opgesteld. Je moet jezelf in een paar regels verkopen.

Een sollicitatiebrief naar een welzijnsfunctie, vraagt om een heel andere aanpak. Zulke brieven moet geen commercieel, maar juist een sociaal karakter uitstralen.

Een aantal tips
Hier hebben wij nog enkele tips over de algemene inhoud van de sollicitatiebrief.

Adressering
Adresseer altijd met de juiste titel.

Standaard brieven
Verstuur geen standaard brief. De brief moet een weergave zijn van jezelf en hoort een goed beeld te geven van je persoonlijkheid (zowel zakelijk als privé). Daarnaast moet hij een duidelijke interesse laten zien voor zowel de functie als de organisatie.

Aantal pagina’s
Beperk de brief altijd tot 1 pagina. In de welzijnssector mag dat wat meer zijn, in de commerciële hoek wat minder. Het CV kan worden gebruikt om zaken te verduidelijken of uitspraken extra te ondersteunen.

Humor
Gebruik humor met zorg. Wat voor jou leuk is, hoeft voor de werkgever niet altijd humoristisch te zijn. Te veel humor in de brief kan onprofessioneel overkomen.

Overdrijven
Verduidelijk je talenten, maar overdrijf niet! Ongefundeerd opscheppen kan tot irritaties en tegenvallers leiden.

Consistentie
Zorg voor een realistisch beeld en voor consistentie. Consistentie en een realistisch zelfbeeld maken de sollicitatiebrief geloofwaardig. Onderzoek heeft laten zien dat de sollicitatiebrief een slechte voorspeller is van iemands functioneren in een bepaalde functie.

Om een zo goed mogelijke keuze te kunnen maken, letten werkgevers op consistentie. Iemand die beweert uitstekend de talen te beheersen, verstuurt geen brief met grammatica- of spellingsfouten.

Een passende manier van solliciteren
Solliciteer op een manier die bij je past. Adviezen met betrekking tot solliciteren zijn vaak tegenstrijdig. Werkgevers gaan voor een groot deel op hun gevoel af. Dat is dus lastig als je de ontvanger van de brief niet of nauwelijks kent.

Daarnaast is het zo dat de branche en de functie erg afhankelijk zijn voor de wijze waarop het beste gesolliciteerd kan worden. Eén ding is wel zeker, als je teveel overdrijft of liegt tegenover de werkgever, val je uiteindelijk toch door de mand. Blijf gewoon eerlijk en vertrouw op jouw eigen kwaliteiten.

Controle en stijl
Laat de brief door iemand met gevoel voor stijl en spelling en nalezen, gebruik altijd wit A4-papier, wees duidelijk en vermijdt lange zinnen, onderteken de brief met je handtekening met een pen.

Maak een kopie van de brief om mee te nemen naar het sollicitatiegesprek.

Lees de brief zelf ook altijd een dag later nog even door. Grote kans dat je dan nog wat wilt veranderen. Doordat je een frisse blik hebt, zie je sneller fouten dan wanneer je er mee bezig bent.

Voorkom dat je dingen gaat herhalen. Je verliest er de aandacht van de lezer mee.

Layout en vormgeving >